Pécs21/ 0,5literes Játszótér/ 1Half Litre of Playground

A Pécs21-re a Szövetség’39 művészeti bázissal közösen készült pályázatunk “0,5Literes Játszótér”.

Működés:
A pett palckfal alapvetően egy változtatható aktív felület. Egy meghatározott struktúrában szabadon rakosgathatjuk a palackokat, alakíthatunk ki jeleket, formákat. Mindenképpen jellemzője ennek a ötletnek a hozzáférhetőség.

Az alap struktúrát a palackok kupakjaiból kialakított szabályos raszter jelenti a felületen. Ezek behálózzák a teljes felületi szakaszt. A palackok kupakjai dűbelekkel rögzítjük a felületekre. A fal lehet épített vagy eredeti faltest is. A mechanikus kapcsolat biztos alapot jelent a palackok kupakba történő be- és kicsavarásakor. A használt hordozó alap a munka bontása után javítható, vagy elbontható.

A palackokat cimkék nélkül alakalmazzuk, esetleg festjük, vagy elemről működtetett LED világítással látjuk el. A világító és színes elemekből nappali és éjszakai jeleket rakhatunk ki.

A LED világítás két darab ceruza elemmel működtetett fényforrást jelent, ami a palackba rögzítünk. Az elektronika a palack kupakba történő becsavarodásakor aktivizálódik.
A műtárgyhoz tartozni fog egy internetes felület (blogot) is, ahól követni lehet a fal változásait esetleg fórumot jelenthet a fal használóinak.

3 comments

 1. TÜKE

  Üdvözöllek benneteket !
  Bocs’ – véletlenül (?) kattantam rátok !- ill. ismerjem el : a http://www.koos.hu/ (?) “segítségével!”
  “Született pécsi vagyok!” ( értsd = igazi TÜKE is ! ) -és “meglehetősen” lokálpatrióta is… így aztán kicsit “elgondolkodtam” (…) kellően ismeritek azt a “környéket ?” – ( de ezt ne bonyolítsam-itt és most !)
  Szívesebben olvasnék arról, hogy mi lett ezzel a tervetekkel (?)
  Bocs’ kifelejtettem, hogy csak-csak 60 éves múltam… bár ez nem jelenti azt, hogy máshol (!) ne tudnék ilyesmit elképzelni !
  Jókat!- nektek !

  • kukucska

   Köszönjük az érdeklődést! A terv egy pályázatra készült, közösen csináltuk a Szövetség’39 csapatával. Terv maradt, nem valósult meg. Azóta volt egy másik terv, amit Synoptic fesztiválra csináltunk közösen, hamarosan teszek fel képeket róla. Érdemes megnézni a “Meszesen”- remélem, hogy jól írom – a Szövi csücsölőpadját. Üdv.

 2. TÜKE

  Látva, hogy sikerült egy linket (?) jól beírnom…
  Szabadjon ezt is ajánlanom : (ha jól értettem ?- kb. ide lett tervezve ?)
  http://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=597
  Persze, ha sok időtök van/lenne : ajánlom a sok-sok pécsi foto megnézését is !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: