BTF/ PET-palack fal

A PET palackokból kirakott felület, markáns változást okoz a meglévő homlokzati szakaszokon. A 0.5 literes palackokból kialakított mező 25 cm-re plasztikusan kiáll az eredeti falsíkból, lecsavarozható, átcsavarozható, üzenetet rejthet, vagy világít. A mintázat nem áll meg a kirakat eredeti keretei között, hanem kimászik és terjeszkedni kezd a környező falfelületeken. Ezzel a gesztussal megváltoztatjuk az eredeti szigorú építészeti struktúrát és egy organikusabb változtatható felületet hozunk létre. Mondhatjuk, hogy a kiálló palack elemek, mint valami növény befutják a falszakaszt.

Működés
A PET palackfal alapvetően egy változtatható aktív felület. Meghatározott struktúrában szabadon rakosgathatjuk a palackokat, alakíthatunk ki jeleket. Mindenképpen jellemzője ennek az ötletnek a hozzáférhetőség, hogy a kirakat tartalma nem elzárva jelentkezik. Saját jeleidet elküldheted a petthing2010(at)gmail.com-ra és felrakjuk a blogra!

tervezők: Baróthy Anna (Szövetség’39), Kukucska Gergely (D1618)
csapat: Horváth Anett, Kováts Petra, Kolozsvári Csenge, Luntz Donát, Márkus Dóra, Weiser Balázs

Explanatory

The PET bottle field is an active variable surface. It makes radical changes on the existing facade. You can change the position of each bottle drawing shapes and sending messages. Some bottle also contains LED lights. Use them! Take a picture, send us to petthing2010(at)gmail.com and we post your photo….

design: Anna Baróthy (Szövetség’39),Gergely Kukucska (D1618)

team: Anett Horváth, Petra Kováts, Csenge Kolozsvári, Donát Luntz, Dóra Márkus, Balázs Weiser

more

/////pályázati anyag/////competition entrance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: